81. СУ „Виктор Юго“
„Нищо не създава така добре бъдещето както мечтата“
В. Юго  

УЧЕНИЦИТЕ ОТ ІV "Е" КЛАС НА ПОСЕЩЕНИЕ В НАРОДНОТО СЪБРАНИЕ НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ

УЧЕНИЦИТЕ ОТ ІV "Е" КЛАС НА ПОСЕЩЕНИЕ В НАРОДНОТО СЪБРАНИЕ НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ

 

На 24.10.2018г. учениците от ІV "Е" клас с класен ръководител г-жа Евелина Стоилова посетиха Народното събрание на Република България. Те не само се разходиха и разгледаха сградата на Парламента, но бяха специални гости на народните представители и присъстваха в Пленарната зала по време на обсъждане и гласуване на изменение на закон. Това им позволи  да се запознаят отблизо с отговорната работа на законодателите на България. Тази среща ги впечатли особено много и със сигурност денят ще остане паметен за всеки един от четвъртокласниците. 

 

След времето, прекарано в сградата на Народното събрание, учениците посетиха храм-паметник "Св. Александър Невски", гроба на Патриарха на българската литература Иван Вазов, паметника на незнайния воин и вечния огън, паметника на цар Самуил и килията, в която е бил държан Апостола на българската свобода Васил Левски преди да бъде обесен. 

 

В ранната сутрин на 27.10.2018г. програма "Хоризонт" на БНР отрази гостуването на учениците от ІV "Е" клас в Народното събрание в свой репортаж, който и Вие може да чуете.

 

 

 

 

Клипче със снимки от събитието на фон на репортажа на програма "Хоризонт" на БНР:

 

 

  

Снимки: