81. СУ „Виктор Юго“
„Нищо не създава така добре бъдещето както мечтата“
В. Юго  

ФИГУРА НА ПРАБЪЛГАРСКИ ВОИН В КЛАСНАТА СТАЯ НА УЧЕНИЦИТЕ ОТ ІV "Е" КЛАС С КЛАСЕН РЪКОВОДИТЕЛ Г-ЖА ЕВЕЛИНА СТОИЛОВА

ФИГУРА НА ПРАБЪЛГАРСКИ ВОИН В КЛАСНАТА СТАЯ НА УЧЕНИЦИТЕ ОТ ІV "Е" КЛАС

С КЛАСЕН РЪКОВОДИТЕЛ Г-ЖА ЕВЕЛИНА СТОИЛОВА

 

 

За да израснат като горди българи – наследници на древен и храбър народ, за да обичат и да изучават с интерес и възхищение българската история и да носят България в сърцата си, на 27.11.2018г. в първия час по българска история за тази учебна година учениците от ІV “Е” клас получиха от своя класен ръководител г-жа Евелина Стиолова нов подарък  – фигура на прабългарски воин.

 

Четвъртокласниците сами го определиха като събирателен образ на българските ханове, извоювали и защитили правото на българите да населяват това кътче от рая и му дадоха името Ханко.   

 

Воинът гордо извисява величествен ръст в класната стая на четвъртокласницете, а те всеки ден го гледат с огромно възхищение.  Учениците споделят, че Ханко не само ги кара да изпитват гордост, че са част от гордия български народ, но и ги стимулира да учат системно, отговорно и да бъдат за пример.

 

Ето и разказа на Радослав Панайотов:

 

"Когато за първи път видях Ханко в касната стая, изпитах невероятна гордост, че съм роден в България. Имаме милион причини да се гордеем, че сме българи: славното ни минало и това, че сме една от най-древните нации на света, наследството на Тракийската цивилизация, живяла по нашите земи, Мадарския конник, азбуката на Светите братя Кирил и Методий, България на три морета при цар Симеон Вилики и при цар Иван Асен ІІ...

 

Ханко ми напомня за великите български владетели и че България е страната, която много обичам. Българският народ е преминал през много трудности и е водил много битки, за да защити родината ни. Понякога сме претърпявали поражения, но никога българско знаме не е пленявано в бой. Това е едно от  доказателствата за силата, смелостта, решителността и несломимия дух, които текат във вените ни - качества, заради които почитта към великите синове на България и любовта към родината ни са силни и неопровержими.

 

Горд съм, че съм българин!"

 

 

Снимки: