81. СУ „Виктор Юго“
„Нищо не създава така добре бъдещето както мечтата“
В. Юго  

ТОП ГОТВАЧИ ГОТВИХА С ДЕЦА ОТ ЦЯЛА БЪЛГАРИЯ В РАМКИТЕ НА ПРОГРАМАТА „ПО-ЗДРАВИ ДЕЦА“

ТОП ГОТВАЧИ ГОТВИХА С ДЕЦА ОТ ЦЯЛА БЪЛГАРИЯ В РАМКИТЕ НА ПРОГРАМАТА „ПО-ЗДРАВИ ДЕЦА“

 

 

 

 

    На 20 октомври 2018 г. 60 деца от 60 училища  отбелязаха Международния ден на готвача заедно с именити кулинари. В събитието участваха и представители на 81. СУ „Виктор Юго“.

 

   По време на събитието чрез интерактивни дискусии и готварски игри шеф Виктор Ангелов, шеф Жоро Иванов, шеф Андре Токев, шеф Цветомир Николов и шеф Юри Велев, главен готвач на Метро Академия, демонстрираха ролята и значението на балансираното и разнообразно хранене пред учениците от началните класове. Идеята е децата да успеят да си изградят трайни навици и култура за здравословен начин на живот. Сред официалните гости, партньори на програмата, присъстваха Дончо Барбалов, заместник-кмет на Столична община, Ваня Кастрева, началник на РУО София-град. Домакин на готварския празник бяха МЕТРО България в качеството си на професионалисти в областта на висококачествените хранителни продукти и балансирано хранене.

 

  В рамките на събитието малките откриватели получиха ценни съвети за всяка една хранителна група и имаха възможност да приготвят лесни и интересни рецепти с помощта на популярните шеф-готвачи, сами направиха вкусни палачинки и лесни салати. Техните преподаватели също се включиха активно в готварския празник - учителите получиха важна информация за различните видове храни,както и възможността да почерпят опит от едни от най-доказалите се специалисти в сферата на храните.

 

   *В публикацията е използван материал от: https://life.dir.bg/pr-zone/top-gotvachi-gotviha-s-detsa-ot-tsyala-balgariya-v-ramkite-na-programata-nestle-za-po-zdravi-detsa

 

 

Снимки от събитието: