81. СУ „Виктор Юго“
„Нищо не създава така добре бъдещето както мечтата“
В. Юго  

Празници и традиции

28.01.2016 г.

НА 26.02.2016 Г. 81. СОУ „ВИКТОР ЮГО”

ОТБЕЛЯЗВА СВОЯ ПАТРОНЕН ПРАЗНИК

„Смелите мечти разкриват пътя към бъдещето“

Виктор Юго

ПЛАН – ПРОГРАМА

ЗА ИНИЦИАТИВИТЕ, ПОСВЕТЕНИ НАПАТРОННИЯ ПРАЗНИК НА 81. СОУ „ВИКТОР ЮГО” - 26.02.2016 г.,

ПОД НАДСЛОВ „ УТРЕ ЗАПОЧВА ОТ ДНЕС”

вижте тук

 


 

12.01.2016 г.

Уважаеми родители, учители и ученици,

 

 С голямо уважение изказваме нашата благодарност за участието ви в реализирането на Коледния базар и Коледния концерт!

Изработените от вас сувенири, украшения, картички и сурвачки донесоха коледно настроение и предизвикаха щедростта на много хора.

 На традиционния Коледен концерт ние преживяхме вълшебствата на Коледната нощ. Нашите таланти ни подариха радост и красота, сътворени с обич и признателност. Те отвориха сърцата ни за любовта, добротата и щедростта, за да направим света около нас наистина по-добър.

Със събраните средства ще продължим кампанията за подобряване на осветлението в класните стаи.

Вярваме, че тази кампания, в която помагат и учениците, учи всички ни на съпричастност и отговорност.

 
            Емил Христов – Директор на 81. СОУ „Виктор Юго“

 Николай Чадаров – Председател на Училищното настоятелство

 

ЗА ДА ВИДИТЕ БАЗАРА Кликнете тук .

Коледен концерт

    

                 

 


 

 

27.04.2015 г.

     На 22 април от 12,30 ч. в двора на нашето училище се проведе празник посветен на Международния ден на Земята, организиран от учениците от СИП „Млад журналист”.

Участваха вокална група „Четирилистна детелина” от ПИГ 2 клас с ръководител Валери Димитров и учениците от 4”в” клас с класен ръководител г-жа Шивикова.

Учениците от ПИГ 3 клас направиха постери посветени на Земята, с които украсиха празника, а текстовете създадени от младите журналисти показаха гражданската им позиция към Земята.

Учителите възпитатели посадиха 4 дръвчета в двора на училището.

В края на празника над 30 ученика изпратиха на Земята своите обещания , написани или нарисувани, привързани към балони.

Вижте  избрани моменти от празника на Земята.>>


16.03.2015 г.

На 27 февруари 2015 година в училище отбелязахме вълнуващ празник, посветен на нашия патрон Виктор Юго. Училището дава знания и умения, възпитава, но и предлага възможности за изява и затова е желана територия за ученика.

На патронния празник бяха посветени различни инициативи – конкурси и мероприятия, в които се включиха ученици от всички класове.

За победителите в отделните конкурси можете да прочетете тук.

 


 

22.12.2014 г.

КОЛЕДЕН  БЛАГОТВОРИТЕЛЕН  КОНЦЕРТ

       

       

       

   Концертът беше организиран по решение на Педагогическия съвет и подготвен от: г-жа Вяра Крумова, г-н    Трифон Трифонов, госпжите Марика Лалева, Светлана Аврамова, Ваня Колчева,

Райна Минчева, Любка Димитрова, Теодора Шивикова и   Ива Станчева

 


 

 18.12.2014 г.

  За четвърта поредна година Ръководството и Училищното настоятелство към 81. СОУ "Виктор Юго" организират благотворителен Коледен базар, който отвори врати на 17 декември. Участие в него със своите произведения имат учениците от училището.

Както винаги разнообразието от сурвачки, картички и коледни играчки е огромно. Празнични свещници, орнаменти за елхата, украсени в коледен дух бутилки и буркани също допринасят за настроението.

Изненадата за първите гости на базара бяха подранилият, но донесъл със себе си свежо коледно и новогодишно настроение дядо Коледа и вярната му помощничка Снежанка, които раздаваха неуморно усмивки на присъстващите.

И тази година благотворителната акция има своята конкретна цел. Тя е да се подобри осветлението в парка пред главния вход на училището. Миналата година бяха събрани близо 3500 лв., с които е обогатена материалната база, закупени бяха монитор, видео стена и празнична украса за сградата на учебното заведение.

"Целта е както да обучаваме, така и да възпитаваме нашите деца в благотворителност", споделя директорът г-н Емил Христов.

Коледният благотворителен базар на 81. СОУ "Виктор Юго" продължава до 23 декември.

         

       

    

  Още за базара и за нашето присъствие в медиите вижте в това видео.

 


 

 

 

15.12.2014 г.

КОЛЕДЕН БАЗАР

Обучението по предприемачество и бизнес е политика на училището от 2007 година.

Във връзка с това през учебната 2011-2012 година в 81. СОУ „Виктор Юго“  се поставя началото на една интересна и полезна инициатива –

Благотворителен Коледен базар

 

 

         Всички се включват в осъществяването ú с огромно желание. Под ръководството на учителите и с помощта на родители учениците изработват красиви коледни сувенири, картички, играчки, сурвакници .   Участниците планират, организират и провеждат рекламната дейност, опаковането, оценяването, изложението на стоките, както и продажбата им. Набраните средства, чрез съдействие на училищното настоятелство и по волята на участниците, се използват за подобряване на материалната база в училището.

 

         Официалното откриване на Коледния базар от директора на училището - господин Христов , е съпроводено с коледни мелодии, песни, стихотворения и сурвакане. На самото откриване пристигат дългоочакваните дядо Коледа и Снежанка. Децата се радват, снимат се с тях. Всичко това носи много коледно настроение, весели мигове и приятни спомени за учениците. Те са щастливи, защото получават похвали и признание за труда си, а и горди от извършеното добро и полезно дело.

 

         Коледният благотворителен базар вече е традиция за училището и в навечерието на всяка Коледа се организира и провежда.

 

Ето снимки от тази дейност през различните години:

                        


 10.12.2014 г.

XVIII Коледен турнир по волейбол

Купа „Иван Николов“ – девойки старша възраст

15 – 18 декември 2014 г.

Волейболен клуб „Звезди 94“ към 81. СОУ „Виктор Юго“ е създаден на 08.12.1994 г., като първи училищен клуб в България.  Прочетете цялата информация   >>> тук.

 


 

 07.11.2014 г.

   На 3 ноември 2014 г. ученици от бившия 7 в клас с класен ръководител Таня Драганова участваха в предаването  на БТВ "Преди обед".

 Вижте вълнуващи кадри от живота на седмокласниците извън класната стая!!!